A
برچسب‌ها
دل‌نوشته (14)
تحصیل در استرالیا (9)
دانشگاه ملی استرالیا (6)
کنبرا (5)
زندگی در استرالیا (4)
اقامت در استرالیا (3)
مهاجرت به استرالیا (2)
زبان انگلیسی (1)
وبلاگ‌های دوست
آلیس در سرزمین عجایب
ابدیّت
از تهران تا سیدنی
به جای آن هزاری سبز...
خانواده مهندس ارنست
مهاجرت‌نامه
يه مسابقه ديگه كه بازم برنده‌اش ماييم.
پشت دریاها
بايگانی وبلاگ
آوریل 2010 ‫‪(1)‬
مارس 2010 ‫‪(5)‬
فوریه 2010 ‫‪(3)‬
ژانویه 2010 ‫‪(9)‬
دسامبر 2009 ‫‪(6)‬
در مورد Apply کردن
تو این پست می‌خوام یه کم درباره apply کردنم توضیح بدم. طبیعتا برای apply کردن به تعداد انسانهای دنیا راه هست! ولی خوب من راه خودم رو توضیح می‌دم.
  1. انتخاب دانشگاه و استاد
    اولین گام برای من این بود که ببینم دقیقا تو چه زمینه‌ای می‌خوام ادامه بدم. یه پروفسوری تو ANU بود که من یه چیزهایی از کاراش رو دیده بودم و خوشم اومده بود. واسه همین با همون استاد شروع کردم. رفتم ساتیش رو زیر و رو کردم، تو اینترنت دنبالش گشتم، سایت دانشگاه را و بالا و پایین کردم که بحث بورس و خوابگاه و شرایط لازم و این‌ها رو پیدا کنم و در نهایت چند تا از مقاله‌هاشو که در راستای موضوع مورد علاقه من بود مطالعه کردم. نتیجه‌اش این بود که تصمیم گرفتم برای ANU درخواستم رو بفرستم. البته بعد از کلی مطالعه در مورد اطلاعات مختلف یه بار هم به خودم شک کردم که آیا بهترین انتخاب رو داشتم یا نه واسه همین یک هفته هم رفتم سراغ دانشگاه‌های اروپا و آمریکا و استادهای دیگه‌ای که تو دوره فوق‌لیسانس با کارهاشون آشنا شده بودم یا اسمشون رو به عنوان استاد خوب شنیده بودم. ولی مطمئن شدم که بهترین گزینه واسه من همین ANU هستش.
     خوشبختانه برای من اولین گزینه، بهترین گزینه شد و نیازی نشد که این پروسه‌ها رو برای افراد و دانشگاه‌ها و کشورهای دیگه‌ای هم برم ولی اگه قرار بود این کارها رو بکنم شاید خیلی سخت و طولانی می‌شد. پس بهتون توصیه می‌کنم اول یه سری اصول که براتون مهمه درنظر بگیرد و بعد شروع به جستجو کنید اینطوری می‌تونید گزینه‌هاتون رو محدودتر کنید و با طی زمان کمتری استاد یا استادهای مورد نظرتون رو پیدا کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ANU و شرایط و زمان‌بندی‌ها به Ready, Set, Go و Welcome to Study@ANU مراجعه کنید تقریبا لینک دیگه‌ای ندم بهتره چون همه چیز رو می‌شه از اینجا پیدا کرد.

  2. ارسال درخواست
    از این مرحله که بگذریم می‌شه خود apply کردن. پروسه apply هم می‌شه از همون لینک Welcome to Study@ANU بدست آورد. از اینجا به بعد رو من برای graduate research (یا همون PhD خودمون) توضیح می‌دم چون در مورد بقیه خیلی اطلاعات ندارم. برای اینکه application شما مورد بررسی قرار بگیره باید اول مشخص بشه که برای شما یک supervisor وجود داره. برای این کار دو راه دارید:
    1. هر دانشکده یک مسئول برای هدایت دانشجوها داره که می‌تونید تو این صفحه پیداش کنید به اون شخص یه توضیح  (نه در حد research proposal) در مورد فیلد مورد نظرتون می‌دید و اون بهتون می‌گه که استادی براتون وجود داره یا نه.
    2. خودتون سایت دانشکده رو بگردید و استادی که به دردتون می‌خوره رو پیدا کنید و باهش صحبت کنید و اون OK بده.البته من این روش رو به شدت توصیه می‌کنم بخصوص اگه دقیقا می‌دونید رو چه موضوعی می‌خواین کار کنید. چون خیلی فایده‌ها داره:
      1. امکان این رو دارید که استاد مربوطه رو همچین یه نَموره encourage کنید (مُخش رو بزنید!) و همچنین چون پروسه‌های غیر رسمی رو ما نمی‌دونیم اگه بتونید ارتباط خوبی با استاد برقرار کنید احتمالا خیلی کارها رو براتون انجام می‌دن. واسه من که انصافا خیلی مرام گذاشتن و کلی از کارهای پذیرش و بورس رو انجام دادن خدا عوضشون بده!
      2. ظاهرن بعضی استادا خودشون ظرفیت بورس دارن مثلا استاد من خودش یه ظرفیت برای یه بورس داشت و اگه از طریق استاد اقدام کنید ممکنه که در صورت جور نشدن بورس دانشگاه (اگه خوب مخش رو زده باشید) بتونید از اون بورس مستقیم استفاده کنید.
      3. در مورد اینکه چه جوری application form رو پر کنید و تو research proposal چی بنویسید هم می‌تونید رو مشاوره استادتون هم حساب کنید (research proposal رو باید با application form بفرستید).
      4. ثواب هم داره!!!

  3. پر کردن فرم و ارسال مدارک
    برای ثبت‌نام باز دو راه است. اِ غر نزنید دیگه! دارن بهتون لطف می‌کنن که راه جدید براتون باز می‌کنن! یا باید online فرم پر کنید یا باید hard-copy فرم رو پرکنید و براشون به همراه مدارکتون پست کنید که اولی ۷۵ و دومی ۱۰۰ دلار آب می‌خوره. اگه online ثبت‌نام کنید باید مدارکتون رو اسکن و upload کنید ولی نمی‌دونم کجا صحت قضیه رو چک می‌کنن (شاید موقع ثبت‌نام). اگر هم که از سیستم offline استفاده کنید که کپی مدارکتون رو به همراه اصلش می‌برید پیش یکی از agentهاشون و اونا کپی رو تایید می‌کنن و اصل رو بهتون می‌دن (اگه اصل رو بفرستید دانشگاه به هیچ وجه بهتون بر نمی‌گردونن). زمان درخواست من agenthها دوتا بودن ولی الان که چک کردم سه تا شدن (خدا زیاد کنه!). من با AICI کار کردم و راضی بودم بقیه رو نمی دونم.

  4. صبر کنید تا نتیجه بیاد! ان‌شاا.. که قبول می‌شید!
باز هم اگه سوالی داشتید بپرسید توضیح می‌دم.
محمدرضا گفت...

سلام دوست عزیز
امیدوارم در راهی که انتخاب کرده اید موفق باشید.

۱۱ دی ۱۳۸۸ ساعت ۱۸:۰۱
ارسال یک نظر